Fra Folkemødet
 

Produktioner fra/til Folkemøde


Oktober 1517 - Det er lang tid siden, at Luther slog teserne op på døren i Wittenberg. Det er længe siden, at trykkerierne producerede Luthers tekster i store mængder og spredte hans tanker ud i Europa, hvor de straks fængede an.

Det er længe siden, men reformationen har stadigt noget for sig. Den danske folkekirke er i dag evangelisk-luthersk, og det er denne kirke, som også stadigvæk indgår i et fintmasket samspil med den danske stat (§4) og det uden at tage noget fra det enkelte menneskes ret til at dyrke Gud på sin måde. 

"Luther gjorde op med menneskets fuldkommenhedstrang. Med ideen om den perfekte livsførelse som vejen til frelse. Mennesket kan ikke ved egne gerninger fortjene sig til frelsen. Den er alene en gave fra Gud. En nådegave. Det er vi da også alle enige om i dag. Om end måske især, fordi vi synes, at selve ideen om frelse er, om ikke latterlig, så i det mindste uforståelig! Men ideen om det perfekte! Ideen om det perfekte lever uanfægtet videre, nu blot iklædt begrebet om det perfekte samfund, hvor vi er verdensmestre i innovation og førende i resten. Og hvorfor ikke?"


 
Korsbrødregade 7 - 6760 Ribe - Tlf. 75421800 - CVR. 57244615 - EAN-NR: 5798000818743 - kmrib(a)km·dk